BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Szállítási információk

TOP termékek

e-x.hu webáruház hivatalos Blog oldala

Imádjuk a powerbankokat és a napelemes töltőket!

2019.03.03 10:00

Az utóbbi időkben egymást felüllicitálva kínálják csodatelefonjaikat a legnagyobb okostelefon márkák.

Azonban, ma már nem csak a felbontás, a kamera minőség és a teljesítmény számít, hanem az is, hogy mennyi időn át képes aktív használat mellett üzemelni egy készülék. De hol vannak már azok az idők, amikor egy Nokia telefont feltöltve akár egy egész hétig hanyagolhattuk a töltőkábel keresgélését. Ma már  a legtöbb, több százezres telefon sem mindig bírja ki egy napig az állandó videó nézést, zene hallgatást, internetezést, chatelést, élő videózást és játékot. Ezért nem csoda, ha egyre népszerűbbé váltak már hazánkban is a külső akkumulátorok, vagyis power bankok, amelyek korábban vésztöltőként váltak ismertté. Ma már a legtöbben útnak sem indulunk ez az apró, külső eszköz nélkül, amely az USB csatlakozón keresztül tartja életben a nap végéig telefonunkat, szükség esetén. Ma már a piacon számtalan méretű és teljesítményű eszközt találunk amellyel áthidalhatjuk a konnektor hiányból adódó kellemetlenségeket.

Energia, zsebben szállítva

Ahhoz, hogy jó powerbankot vásároljunk több tulajdonságot is alaposan szemügyre kell vennünk. Az egyik legfontosabb, a kapacitása, amelyet milliamperórában adnak meg (mAh) a gyártók. Ez jelöli az eltárolható elektromos töltés mennyiségét. Az e-x.hu kínálatában már megtalálható 10.000mAh-s készülék is, az Astrum gyár kínálatából. Ezzel egy átlagos telefon, akár 3-4 alkalommal is újratölthető. Azonban a döntésünket befolyásolhatja még a kimeneti feszültség, a kimeneti portok, az akkumulátor típusa és a különböző kiegészítők is.

A feltölthető powerbankok mellett azonban egyre többen használják a napelemes feltöltőket is, amelyek egyik kiemelt gyártója a Quazar. A nagy hatékonyságú napalem képes kültéri használat mellett feltölteni a hozzá tartozó eszközöket, okostelefonokat. A Q-solar panels 7W-os napelemes töltő cseppálló, porálló, ütésálló és rendkívül strapabíró, ráadásul több színben is kapható. Ezekkel az eszközökkel a zsebünkben, nem lesz többé stresszelés, hogy mikor merül le a hordozható készülékünk.