Szállítási információk

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Fizess online bankkártyával és 3% kedvezményt adunk a rendelés összegéből.

TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Fontos tudnivalók

Szájápolási termékek elállási jogáról:

Kipróbálhatjuk-e a terméket az elállási határidő alatt?  

Természetesen igen, hiszen pontosan ez az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].
 
Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé. 


Fontos! Webáruházunkból vásárolt szájápolási termékek higiéniai termékeknek minősülnek. Terméket csak hiánytalan csomagolásban és ki nem próbált állapotban tudjuk visszavenni. A visszaküldött termékekről a későbbi félreértések elkerülése miatt videófelvételt készítünk. 

Forrás

 

Termék jótállásról (köznapi néven: garancia)

Oral-B, Philips termékekre 2 év (24 hónap) garancia van.

Hivatalos magyarországi nagykereskedésektől szerezzük be a termékeket. Számlát adunk minden egyes csomaghoz. Számlán pontosan fel van tüntetve milyen terméket vásárolt tőlünk. Ezzel lehet érvényesíteni hivatalos Braun (Oral-B) és vagy Philips márkaszervízben a jótállást. 

Elektromos fogkefét visszavásárolni, cserélni nem tudunk, mivel higiéniai terméknek minősül.


Oral-B fő hivatalos márkaszervize a budapesti Kisgép Kft. A garanciális ügyintézéshez, a vásárlást igazoló számla vagy másolata és a hiba rövid leírása szükséges.

 

A termék portósan is feladható címükre, ebben az esetben a csomagoláson, fel kell tüntetni, Braun Garanciális termék, illetve a csomagba mellékelni kell a fenti dokumentumokat is

 

Postacímük: Kisgép Kft. 1136 Budapest, Pannónia u.23.


Philips termékekkel, azok szervizelésével, garanciális cseréjével a Philips Magyarország Kft. közvetlenül szerződött központi szervize, a Szerviz Kft. (Szerviz Kft., 1117 Bp., Karinthy Frigyes út 15.) és partnerszervizei foglalkoznak.

A termékek jótállásának részleteivel kapcsolatosan keresse fel a Philips (www.philips.hu), illetve a Szerviz Kft. (www.szervizkft.hu) honlapját.

A Webáruházban forgalmazott termékekre az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rend. szerinti jótállás vonatkozik. A jótállási idő legalább egy év, az ennél hosszabb gyártói jótállás a termék adatlapján megtalálható.

A kötelező jótállás megléte nem érinti a Vásárló/Fogyasztó törvényből eredő jogait.

A megrendelt termékekkel kapcsolatos kifogásokat a Vásárló/Fogyasztó a Philips központi szervizének, a Szerviz Kft. (Szerviz Kft., 1117 Bp., Karinthy Frigyes út 15.) és partnerszervizeinek jelentheti be.

A hibás készüléket az alábbi címre kell küldeni: Szerviz Kft. 1117 Budapest, Karinthy Frigyes u. 15.

Vagy a Philips további országos szervizpartnerei ide kattintva érhetőek el.