BANKKÁRTYÁS FIZETÉS

Szállítási információk

TOP termékek

e-x.hu webáruház hivatalos Blog oldala

Mire jó az okosóra?

2018.09.01 10:00

Ki ne hallott volna a legújabb őrületről, az okosóráról és az aktivitás mérőkről.

Vajon ez is csak egy újabb kütyü, ami teljesen felesleges vagy igen is hasznos és új kiegészítője az okostelefonoknak. Sokan kételkednek hasznosságukban, hiszen a mobiljukban is megtalálhatóak különböző alkalmazások amelyekkel a dátum, az idő, a megtett táv, a sebesség és az elégetett kalória megtalálható. Mások viszont szeretik az órát fizikai valójukban, a karjukon hordani és egy mozdulattal megnézni mennyi az idő ahelyett, hogy a táskájukban kotorásznának perceken át, hogy a rakás holmi legalján lévő telefonjukra fél pillanatra rákukkantsanak a pontos idő miatt. Az okosórák pedig sokkal több igényt is képesek kielégíteni mint magát az idő kijelzését.

Mit tud egy okosóra?

Ma már számtalan gyártó vágott bele az aktivitásmérők és az okosórák gyártásába, így szinte minden árkategóriában találunk megfelelő minőségű változatot. A Xiaomi, Media-Tech, MyKronoz, Global, Astrum és Overmax okosórák nem csak az időt képesek mutatni megbízhatóan, de számtalan hasznos funkcióval is el vannak látva, amely a hétköznapi életünket könnyíti meg. Az érintőképernyős kijelzők képesek aktivitás mérésre, alvásfigyelésre, pulzusmérésre és akár iránytűként is funkcionálhatnak. A Bluetooth, Wifi és GPS technológiát is tartalmazó okosórák hosszú üzemidővel rendelkeznek és egyaránt együttműködnek az IOS és az Androidos okostelefonokkal is.

Minden okosóra megéri az árát!

Ha okosórát vásárolunk, első körben azt kell eldöntenünk, milyen célra és kinek vásárolunk. Ma már külön okosóra létezik gyerekek számára, sportoláshoz és az elegáns viselethez is. Ezek funkcionalitása pedig felhasználási területüktől függ. Még egy gyerekeknek szánt okosóra lehet csupán a gyerek nyomkövetésére használható és egyedül a szüleivel tud hívást kezdeményezni róla, addig az aktivitásmérő okosórák éjjel-nappal monitorozzák szervezetünk működését; lépés számolnak, pulzust mérnek és az alvási fázisainkról is naplót készítenek. Az akár telefonálásra és SMS írásra is alkalmas okosórák széles választékával találkozhatunk a következő oldalon: https://www.e-x.hu/okosora, ahol mindenki megtalálja a maga igényeinek megfelelő aktivitás mérőt és/vagy okosórát.